Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Καθολική παιδεραστία...


Αγανάκτηση, φρίκη και αηδία ένιωσα  όταν διάβασα για το σκάνδαλο παιδεραστίας καθολικών ιερέων που αποκαλύφθηκε πρόσφατα.
Και δεν ξέρω τι είναι αυτό που μου προκαλεί μεγαλύτερο θυμό, η ανατριχιαστική σκέψη της σεξουαλικής κακοποίησης μικρών παιδιών από άτομα υπεράνω υποψίας που δήθεν θα τους δίδασκαν το λόγο του Θεού, το ψυχολογικό τραύμα αυτών των αθώων ψυχών που για μια ζωή θα είναι ανοιχτό, το "στίγμα" της κακοποίησης, το οποίο πρέπει να ανακαλούν ξανά και ξανά, σκαλίζοντας τα πιο σκοτεινά τους βιώματα ή το γεγονός ότι οι βιασμοί μικρών παιδιών από καθολικούς ιερείς ήταν κάτι που συνέβαινε κατ' εξακολούθηση εδώ και χρόνια, όλοι το γνώριζαν ( ίσως όχι  οι πιστοί που εμπιστεύονταν τη επίβλεψη των παιδιών τους στην Εκκλησία ή το ευρύ κοινό, σίγουρα όμως ένας κληρικός ακόμα και από τις χαμηλότερες τάξεις όλο και κάτι θα είχε ακούσει) αλλά κανείς δεν μιλούσε για να μην αμαυρωθεί το κύρος και το γόητρο της καθολικής εκκλησίας?
Κανείς  δεν μίλησε ποτέ, ούτε αυτοί που απλώς είχαν κάτι ακούσει, ούτε αυτοί που ήξεραν συγκεκριμένα γεγονότα και πρόσωπα. Και δυστυχώς για το κοινό αίσθημα και για τους πιστούς, ένας από αυτούς ήταν και ο σημερινός πάπας Βενέδικτος 16ος.
Πριν από λίγες μέρες δημοσιογράφοι του πρακτορείου Associated Press, έφεραν στο φως της δημοσιότητας ένα έγγραφο που χρονολογείται από το 1985 και είχε παραλήπτη τη ρωμαιοκαθολική επισκοπή του Όκλαντ ( Καλιφόρνια). Επρόκειτο για τη γνωμοδότηση του Βατικανού πάνω σ' ένα σκάνδαλο παιδεραστίας εναντίον του κληρικού Στίβεν Κίεσλ. Η αρχιεπισκοπή του Όκλαντ ζητούσε την καθαίρεση του ιερέα που κατηγορούνταν για δεκάδες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποιησης ανηλίκων, όμως όπως ανέφερε το έγγραφο του  Βατικανού  "Η υπόθεση είναι υψίστης  "σοβαρότητας" όμως πρέπει πάνω από όλα να λάβουμε υπόψη τη βλάβη που μπορεί να προκληθεί στη κοινωνία του Χριστού. Πάνω απ'όλα είναι το καλό της οικουμενικής Εκκλησίας".
 Και το χειρότερο είναι ότι το έγγραφο είναι υπογεγραμμένο από τον Καρδινάλιο Γιόζεφ Ρατσιγκερ μετέπειτα πάπα Βενέδικτο!!!!
Σήμερα στα 83 του χρόνια, ο ποντίφικας αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη στιγμή της ποιμαντικής του ζωής, το ίδιο και η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Και δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτή η υπόθςση που ο πάπας φαίνεται να γνώριζε. Ο άνθρωπος που σύμφωνα με την καθολική εκκλησία έχει το "αλάθητο", κατηγορείται για άλλα τρία παρόμοια σφάλματα.Το Βατικανό έχει ήδη επιλέξει μια συγκεκριμένη γραμμή υπεράσπισης για τον ποντίφικα η οποία εν ολίγοις υποστηρίζει ότι : "Κι όμως ο πάπας στ" αλήθεια δεν ήξερε",  όσο για το έγγραφο που φέρει την υπογραφή του η επίσημη θέση είναι ότι όλες οι ανακοινώσεις εκείνης της περιόδου έφεραν την υπογραφή του Ρατσινγκερ, ακόμα και αν αυτός δεν ήταν ο συντάκτης τους.
Σίγουρα  όμως δεν είναι αυτή η αλήθεια, και νομίζω πως πρέπει να πάψουν να κοροιδεύουν τόσο κατάφορα τον κόσμο. Κανείς δεν πείθεται πια, και ούτε υπάρχουν εύπιστοι πιστοί, ειδικά όταν πρόκειται για την κακοποίηση  αθώων παιδιών.....

43 σχόλια:

  1. Καλησπέρα!!!
    Τι πιο άσχημο πράγμα...
    Τέτοιες καταστάσεις μας θλίβουν όλους μας.
    Πρέπει κάπως να ελεγχθεί η κατάσταση!
    Καλό ΣΚ!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είναι τόσο σοκαριστικά εξοργιστικό αυτό το αλάθητο κάποιου ανθρώπου και η βουλευτική ασυλία και η διπλωματική ασυλία και όλες αυτές οι ασυλίες που άνθρωποι έχοντας την όποια εξουσία μοιάζει να κάνουν ό, τι μα ό, τι θέλουν χωρίς κανέναν δισταγμό.
    η σεξουαλική βία και δη σε παιδιά πρέπει επιτέλους να θεωρείται σαν ένα από τα πιο, δεν βρίσκω λόγια, εγκλήματα με τις μεγαλύτερες των ποινών.
    κατά τα άλλα πολύ καλό σου βράδυ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγώ πάντως δεν σοκαρίστηκα καθόλου. όχι με την πράξη, αυτή είναι φυσικά κατακριτέα, αλλά με το γεγονός πως συμβαίνει στα σπάργανα της Καθολικής Εκκλησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να ’ταν μονο οι Καθολικοι.....επιτελους, να πεφτουν οι μασκες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι είδους άνθρωποι μπορεί να είναι αυτοί που εγληματούν σε βάρος αθώων παιδιών??
    Νοιώθω απίστευτη οργή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάτω απο το μανδύα της εκκλησίας είτε αυτή λέγεται καθολική είτε ορθόδοξη,συμβαίνουν εγκλήματα όλων των φύσεων με πιο κατακριταίο αυτό της σεξουαλικής βίας.
    Μόνο να νιώθουμε θλίψη μπορούμε,δεν υπάρχει μέσο απαλοιφής της δύναμης αυτής που τους τα επιτρέπει είναι συγκοινωνούντα δόχεια, όλοι αυτοί οι χώροι δύναμης και εξουσίας.
    Την Καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι εκπρόσωποι της Θρησκείας μας είναι υπεύθυνοι για την απομάκρυνση από τον οίκο του Θεού.
    Πραγματικά με κάνουν να αηδιάζω γιατί τα μεγαλύτερα αίσχη εκεί μέσα γίνονται.
    Ντροπή και αίσχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι ψευτοηθικολόγοι!Η δήθεν αγαμία τους μάρανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άρρωστοι άνθρωποι, πολύ πιο άρρωστοι από έναν κοινό εγκληματία. Κρύβονται πίσω απ' τον μανδύα της ιεροσύνης για να εκφράσουν την αισχρότητά τους. Διχασμένοι στο βαθμό να χλευάζουν όλα όσα αντιπροσωπεύουν.
    Μόνο σκληρή τιμωρία για αυτούς.

    Καλή Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΕΡΝΑΩ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ :)))

    ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα, thumbelina μου!

    Πραγματικά εξοργιστική η παιδεραστία.
    Τα λόγια ωχριούν μπροστά στα συναισθήματα, που όλους μας διακατέχουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. θα φανεί ίσως απάνθρωπο και αποτρόπαιο αλλά νομίζω ότι για το μόνο έγκλημα που η τιμωρία έπρεπε να είναι πολύ πολύ σκληρότερη - δεν την αναφέρω - είναι αυτό. Ο φόνος της ψυχής αθώων παιδιών από κείνους που υποτίθεται ότι τα οδηγούν στο σωστό δρόμο. Το δρόμο του θεού όπως τον βλέπουν εκείνοι που ζουν ζωή αφύσικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είναι οι καιροί της φυγής μακριά απ όλους και όποιος εχει αποθέματα θα αντέξει δύσκολοι καιροί δαίμονες ως άγγελοι φωτός και δυστυχώς είναι παντού

    καλή σου νύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτά τα απαράδεχτα και βδελυρά συμβαίνουν χρόνια τώρα σε όλες τις κοινωνίες και τα δόγματα. Απλώς, ξεσκεπάστηκαν σε μια κοινωνία που ίσως οι μηχανισμοί της διερευνητικής δημοσιογραφίας λειτουργούν καλύτερα και οι θεσμοί του δημόσιου βίου είναι πιο οργανωμένοι. Τίποτα, δεν έχει να κάνει με το αλάθητο και τις ασυλίες. Πεθαίνει ή φυλακίζεται ένας ανώμαλος παιδεραστής και γεννιούνται δυο! Το θέμα είναι να θωρακίζεται η κοινωνία με μηχανισμούς προστασίας των ανήλικων, ανυπεράσπιστων και ανυποψίαστων παιδιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τhumbelina μου είναι να μη σπάσει το σπυρί,μετά πέφτουμε όλοι από τα σύννεφα!Το θέμα είναι πως το βαστάει η ψυχή τους,πως αντέχει η καρδιά τους και κάνουν ό,τι κάνουν ανεξαρτήτως του σχήματος που φέρουν.
    Θα έπρεπε να ισχύει η θανατική ποινή για τα εγκλήματα παιδεραστίας,αφού προηγηθεί το "οφθαλμόν αντί οφθαλμού" και η διαπόμπευσή τους.Δεν βλέπω πιο δίκαιη τιμωρία που θα μπορούσε να συνετίσει και τους υπόλοιπους.
    Μη νομίζεις ότι αποκαλύπτονται όλες οι περιπτώσεις.Μπράβο για το άρθρο σου,καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν έχω λόγια...
    Η υποκρισία σοκαριστική!
    Γίνομαι έξαλλη φτάνω στα άκρα και λεω, ναι στη θανατική ποινή για αυτά τα κτήνη!
    Καλημέρα γλυκιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απο που και να την πιάσεις την Εκκλησία λερώνεσαι!
    Τουλάχιστον ας ξυπνήσουν κάποιοι πιστοί που πίνουν νερό στ'ονομα αυτών των ασυνειδήτων που έχουν το θράσος και υπηρετούν το Θεό!

    Καλό απόγευμα να'χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Καλημέρα Ειρηνάκι, έχεις δίκιο, αλλά δε βλέπω να γίνεται και κάτι ουσιαστικό για να ελεγχθεί η κατάσταση όπως λες!
    φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Τελικά πάντα όποιος έχει εξουσία το εκμεταλλεύεται, αλλά εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, φρικτά εγλήματα, που δυστυχώς δεν τιμωρούνται πάντα και αυτό πρέπει κάποια στιγμή ν' αλλάξει!
    καλή σου μέρα, φιλιά πολλά στον Μόμπυ!!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Έχω πραγματικά αηδιασει μ'όλα αυτά που συμβαίνουν τόσο στην ορθόδοξη όσο και στην καθολική εκκλησία, και το χειρότερο είναι ότι δεν παραδέχονται τίποτα, μόνο να κρίνουν τους άλλους ξέρουν..
    καλή σου μέρα mahlerako!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Δε βλέπω να ιδρώνει το αυτί τους Ρίκη μου, τουλάχιστον να ξυπνήσουν κάποιοι αφελείς πιστοί..
    μιά όμορφη μέρα να έχεις!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Και εγώ απορώ Έλενά μου με το πόσο αρρωστημένα μυαλά υπάρχουν...
    φιλιά, καλή σου μέρα:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @gaykarkinos7
    Το γεγονός ότι κάποια πράγματα δεν μπορούμε να τ' αλλάξουμε, ή έτσι φαίνεται τουλάχιστον, με εξοργίζει ακόμη περισσότερο, αισθάνομαι ότι όλοι αυτοί γελούν ειρωνικά εκμεταλευόμενοι την ασυλία που τους προσφέρει η θέση τους...
    την καλημέρα μου :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Ψευτες και υποκριτές Βασίλη μου, και μετά διαμαρτύρονται γιατί δεν πάει ο κόσμος στην εκκλησία, πότε θα καταλάβουν ότι άλλο πράγμα η πίστη και άλλο οι εκπρόσωποί της...
    μια όμορφη μέρα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Ούτε στο μυαλό μου να ήσουνα Σταλαγματιά μου, έχεις απόλυτο δίκιο...
    φιλιά!!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ Δεν μπορώ να τους καταλάβω ούτε να βρώ κανένα ελαφρυντικό στις αποτρόπαιες πράξεις τους, και το γεγονός ότι κρύβονται πίσω από την ιεροσύνη τους όπως λες, τις κάνει ακόμα πιο φρικτές...
    καλή σου μέρα Κωνσταντινε!!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μιά πολύ όμορφη μέρα να έχεις Σκρουτζάκο, πάντα οι επισκέψεις σου μου δίνουν μεγάλη χαρά...
    φιλιά!!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ Δίκιο έχεις Ανθή μου, τα λόγια αδυνατούν να περιγράψουν τόσο έντονα συναισθήματα...
    πολλά φιλιά, την καλημέρα μου!!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @CHRISTOBAL,
    ίσως αν η τιμωρία τους ήταν διαφορετική και σκληρότερη να περιοριζόταν το φαινόμενο, αλλά πάλι τέτοιοι "άνθρωποι" δεν φοβούνται καμμιά τιμωρία προκειμένου να κορέσουν τα άρρωστα πάθη τους...
    καλή σας μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. "δαίμονες ως άγγελοι φωτός.."
    πολύ πολύ εύστοχο...
    καλή σου μέρα Γιάννη!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @Φοίβο παρουσιάζεις μια άλλη διάσταση του θέματος, μέχρι τώρα είχαμε επικεντρωθεί στη τιμωρία των ενόχων, έχεις δίκιο ότι πρέπει να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα και στη πρόληψη του φαινομένου...
    πολύ καλή σου μέρα!!!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @zeidoron.
    Δεν νομίζω να πέφτουμε και τόσο από τα σύννεφα, τουλάχιστον οι πιο υποψιασμένοι, χρόνια τώρα ακούμε για κάθε είδους σκάνδαλα στους κόλπους της εκκλησίας, το θέμα είναι να σταματήσουν πια να συμβαίνουν τέτοια πράγματα...
    σ'ευχαριστώ, καλή σου μέρα!!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @τελικά οι περισσότεροι από μας συμφωνούμε ως προς το είδος τιμωρίας αυτών που θέλουν να λέγονται άνθρωποι του Θεού..
    μια πολύ όμορφη μέρα να έχεις καλή μου Όλγα!!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @Όπως τα λες είναι ζουζού μου,
    φιλιά πολλά, καλή σου μέρα!!!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. και να ήταν μόνο η Εκκλησία. Δυστυχώς η εξουσία ή, έστω μόνο, η ιδιότητα του "ενήλικα" δίνει τη δυνατότητα σε αρρωστημένα μυαλά να καταστρέψουν μια για πάντα τα παιδιά. Τα εμπιστεύσαι στα χέρια τους και λες δεν είναι δυνατόν, δε μπορεί να έκανε τέτοιο πράγμα. Και επικαλούνται το Θεό για να αποσιωπήσουν ένα τόσο βαρύ αμάρτημα? Αλήθεια, έχουν συνείδηση? Το βράδυ κοιμούνται αυτοί οι άνθρωποι? Νομίζω ότι σε τέτοια ζώα θα έπρεπε να επιβάλλεται η πιο φρικτή τιμωρία που υπάρχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @Γειά σου Pink fish, καλώς ήρθες από τη γειτονιά μου,
    όπως είπα και στους άλλους φίλους, βλέπω ότι τελικά όλοι κατακρίνουμε τις πράξεις αυτών των ανθρώπων και συμφωνούμε ότι η τιμωρία τους πρέπει να είναι παραδειγματική, έχεις δίκιο σ'όσα λες...
    καλή σου μέρα!!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @Σκρουτζακο,
    καλη σου μέρα αγαπημένε μου φίλε,
    σ'ευχαριστώ..
    φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΙΑΣ ΚΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Δυστυχώς καλή μου φίλη κάτω από το ράσο, γενικά το ρασο, κρύβεται πολύ βρωμιά. Κι΄εδώ στην αρχιεπισκοπή Αμερικής είχαμε αρκετά τέτοια σκάνδαλα με αποτέλεσμα η Αρχιεπισκοπή να πληρώσει πάνω από δέκα εκατομύρια δολλάρια σε αποζημιώσεις και δικαστικά έξοδα. Δίνουμε το δολλάριό μας στην εκκλησία και αυτή πληρώνει τις κτηνώδεις ορέξεις των ιερέων.
    Νάσαι καλά καλή μου φίλη
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΠΕΡΑΣΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @Dennis Kontarinis

    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας κύριe Ντένη,
    να είστε καλά!!!!!


    @JK SKROYTZAKO,

    Σ ευχαριστώ πολύ πολύ που περνάς,
    φιλιά!!!

    @Asteri,

    φρίκη δε λες τίποτα,
    τα φιλιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή