Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

δελτία..."τρόμου"

Tελευταία εγώ και η τηλεόραση δεν τα πάμε και πολύ καλά, φταίω εγώ που μεγαλώνω ή μήπως η τηλεόραση και το περιεχόμενό της ? Αλλά γιατί να φταίει και κάποιος,  ποιός ορίζει  πόσες ώρες πρέπει να αφιερώνουμε καθημερινά στην TV για να θεωρούμαστε "φυσιολογικοί"?
Αν εγώ την βαρέθηκα ξεφεύγω από τις συνηθισμένες νόρμες ?
Εκτός όμως από το συναίσθημα της ανίας ήρθε και προστέθηκε και αυτό του τρόμου, ναι, ναι μη γελάτε,  του τρόμου ...ειδικά μόλις πέφτει το σήμα των δελτίων ειδήσεων κάτι παθαίνω, με πιάνει σύγκρυο, αισθάνομαι το εγκεφαλικό να μου έρχεται καθώς αναρωτιέμαι "τι θα ακούσω τώρα θεέ μου..."
Κάποτε τα δελτία ειδήσεων ήταν μια απλή βραδινή δραστηριότητα, χαλαρώναμε στη πολυθρόνα μας και περιμέναμε να "δούμε κανένα νέο", τώρα όμως έχουν γίνει μια σκληρή δοκιμασία για τα νεύρα  και για την υγεία μας γενικότερα....
Έχουμε ακούσει  το τελευταίο διάαστημα τόσα απίστευτα, ανήκουστα και παράλογα που ακόμα και η γνωστή αφασία που μας χαρακτήριζε έδωσε τη  θέση της στην απόγνωση, την  απελπισία και την απογοήτευση....
Διάχυτο το συναίσθημα του φόβου παντού,  μας κατακλύζει και μας κυριεύει, όχι μόνο εδώ στην Ελλάδα αλλά σε κάθε γωνιά της γης, και ενώ κάθε φορά πιστεύουμε ότι τα έχουμε δει και ακούσει όλα, έρχεται κάτι καινούριο,  πιο τρομερό,  σκληρό και απάνθρωπο που μας αφήνει κυριολεκτικά άφωνους...
Νομίζω πως η πιο σοκαριστική είδηση που άκουσα πρόσφατα ήταν από την Κίνα. Σε μεγάλη κινέζικη εταιρία σημειώθηκαν οκτώ αυτοκτονίες εξαιτίας των απαίσιων συνθηκών εργασίας. Βέβαια κάτι παρεμφερές συνέβη και παλαιότερα σε μεγάλη γαλλική εταιρία τηλεπικοινωνιών. Το γεγονός πως νέοι άνθρωποι προτίμησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους  για να γλιτώσουν από τη κόλαση στην οποία δούλευαν είναι από μόνο του πολύ σκληρό,  όμως το ότι οι υπεύθυνοι για να αποτρέψουν τους υπόλοιπους εργαζόμενους να  κάνουν ίσως το ίδιο, τους υποχρέωσαν να υπογράψουν  υπεύθυνες δηλώσεις  ότι δεν σκοπεύουν να αυτοκτονήσουν ό,τι και αν αντιμετωπίσουν στο εργασιακό τους  περιβάλλον, πως χαρακτηρίζεται?  γελοίο, ανήθικο, ανήκουστο, οξύμωρο, απάνθρωπο, εξευτελιστικό...?
Συγνώμη αλλά εγώ η χαζή  θα σκεφτόμουν να άλλαξω τις συνθήκες εργασίας προς το καλύτερο, για να αποφύγω μελλοντικά παρόμοια γεγονότα,  αλλά μάλλον για αυτό δεν βρίσκομαι εγώ στη θέση του υπεύθυνου για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων,  είμαι εντελώς ανίκανη να τα διαχειριστώ, ο δημιουργικός τρόπος επίλυσης ήταν η υπεύθυνη δήλωση...
Τι πιο φυσιολογικό απο το να δηλώνει κάποιος υπεύθυνα ότι δεν θα θέσει τέλος στη ζωή του γιατί αλλιώς θα υποστεί τις συνέπειες.....Ποιές συνέπειες δλδ,  θα χάσει τη δουλειά του,  θα πάει φυλακή, δεν θα πληρωθεί?  Ε και? εφόσον θα είναι στον παράδεισο.... Το άκρον άωτον του παραλόγου....πως μπορείς να εκφοβίσεις κάποιον που είναι νεκρός.....?
αυτοί οι δύσμοιροι άνθρωποι που δουλεύουν με απάνθρωπες συνθήκες και σιγά σιγά οδηγούνται στην απόγνωση και στην απελπισία, δεν ορίζουν τη ζωή τους και τώρα πια ούτε και το θάνατό τους...σαφώς και η αυτοκτονία δεν είναι η λύση, αλλά ακόμα και αυτή η τελευταία πόρτα της απελπισίας -που ευτυχώς ελάχιστοι ανοίγουν για να γλιτώσουν -είναι τώρα πια κλειστή. γιατί κάποιοι τους στερούν το δικαίωμα στη ζωή αλλά και στο θάνατο....
Τελικά κάθε άλλο παρά άνθρωποι είμαστε,  αρκεί να παρακολουθήσουμε ένα δελτίο ειδήσεων και θα το διαπισττώουμε....

23 σχόλια:

  1. εχεις απολυτο δικιο σε οσα γραφεις!!!εγω περα απο 2-3 ξενες σειρες σταματησα εδω κι ενα περιπου χρονο να βλεπω τηλεοραση! το μονο που κανουν ειναι να μας τρομοκρατουν και να μας αγχωνουν!ξαναβρηκα λοιπον μετα απο πολλα χρονια το ραδιοφωνο(κυριως κρατικο-εχει θεατρο καθε κυριακη βραδυ με παλιους ηθοποιους) και φυσικα οπως παντα τα βιβλια που κανουν την καλυτερη συντροφια! α!!!και τα μπλογκς φυσικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δελτία...τρόμου!!
    Δελτία...κατάθλιψης!!
    Δελτία...σκέτης τρέλας!!
    Δελτία...παραφροσύνης!!
    Ετοιμα να σε στείλουν είτε στο νοσοκομείο,είτε στο τρελοκομείο...

    Τις καλησπέρες μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι πολύ πιθανό ο στόχος να είναι να δημιουργηθεί αυτό που περιγράφεις.
    Πως αλλιώς μπορεί να περάσει η οποιαδήποτε εξουσία μέτρα;
    Συμβουλή. ¨Όχι στα δελτία ειδήσεων. Στο μπαλκόνι ή στον κήπο ή στην θάλασσα ή με το βιβλίο η με τους φίλους η δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.
    Καλό και ήρεμο σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. βάλανε και δίχτυ κιόλας γύρω γύρω από το κτίριο. και τελευταία κάνανε και αυξήσεις στους μισθούς. αν θυμάμαι καλά ο βασικός εκεί είναι γύρω στα εκατό δολάρια.
    η ανθρωπότητα γενικά και ειδικά έχει χάσει τον δρόμο της.
    καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό είναι το μεγαλείο μια καλοστημένης "τηλεόρασης" που πουλάνε τρόμο, θυσίες,ανασφάλεια και όλα αυτά στο όνομα της ενημέρωσης....
    Θα μπορούσα να σου πω πολλά γύρω απ' το θέμα αυτό αλλά μάλλον δεν θα βγεί πουθενά.
    Καλό βραδάκι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είμαι πεσιμιστής. Αλλά πολύ φοβούμαι ότι το μέλλον επιφυλάσσει σε όλους μας ζοφερά πράγματα. Γιατί αυτό συμφέρει ορισμένους.
    Πολύ καλά τοποθέτησες το θέμα. Και γράφεις πολύ όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και δικοί μου και αρκετών άλλων οι προβληματισμοί σου φίλη μου καλή.
    Κάνοντας ο καθένας τις δικές του μικρές ή μεγάλες καθημερινές ανατροπές ελπίζουμε...
    Φιλιά ολόγλυκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα θυμάσαι παλιά που η ΝΕΤ κάθε Παρασκευή έπαιζε ένα θρίλερ,ε τώρα τα θρίλερ παίζονται κάθε μέρα στις 8!
    Οσο για τους εργαζόμενους που αυτοκτονούν για τις συνθήκες εργασίας τους πιστεύω πως είναι υπερευαίσθητα άτομα ανίκανα να διαχειριστούν το οτιδήποτε.Αλίμονο αν αφαιρούμε τις ζωές μας για τα καπρίτσια του κάθε αδίστακτου εργοδότη!Φτάνουν οι 8 εως 12 ώρες που τους χαρίζουμε καθημερινά με ευτελές αντίτιμο ΟΧΙ και τη ζωή μας ολόκληρη.
    Να είσαι καλά,Καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε καταλαβαίνω απολύτως! Αυτά τα δελτία τρόμου όπως πολύ σωστά τα λες, θα μας κάνουνε να αρχίσουμε να πηδάμε και εμείς από τα παράθυρα. Εγώ δεν τα βλέπω με τίποτα, έλα όμως που ο καλός μου δεν αφήνει δελτίο για δελτίο και μετά μου αναμεταδίδει όλη τη "μαυρίλα"!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το άλλο για τον σεισμό το άκουσες???
    οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι θα γίνει σεισμός 6,8 ρίχτερ +-3 μέρες στις 15 Ιουνίου!
    Ε... χθές είχα πάει για μπάνιο... σήκωσε λίγο κύμα κάποια στιγμή, προφανώς απο κάποιο πλοίο και όλοι βγήκαν πανικόβλητοι απο την θάλασσα!
    εεε..σε λίγο θα αρχίσουμε να αυτοκτονούμε απο φόβο μήπως πεθάνουμε απο τον σεισμό.. εκτός αν ο Τσελέντης μας βάλει να υπογράψουμε συμβόλαιο!
    Γραφικοί και γελίοι έχουν καταντήσει οι δημοσιογράφοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ.
    ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΑΡΦΕΙΣ.ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΕΡΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σίγουρα, φταις εσύ, που δεν λες να μεγαλώσεις...:):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. τι να πω πρωί πρωί
    τι να πωωωωωωωωωωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ σωστά τα λες κορίτσι μου, το ίδιο αισθάνομαι κι εγώ!Υπομονή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. εγω την τηλεοραση την εδωσα στα ξωτικα να βλεπουν τους αγωνες ..καλησπερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. κακά τα ψέματα η ελληνική τηλεόραση είναι πολύ σκουπιδαριό. κι εγώ δεν βλέπω σχεδόν καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΕΝΑ ΦΙΛΙΚΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ.ΑΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μια από τα ίδια. Έχω αηδιάσει με την τηλεόραση.
    Ένας φίλος πάντως που είναι σκηνοθέτης στην τηλεόραση μου έλεγε πως η τηλεθεάσεις έχουν πέσει πάρα πολύ. Το ίδιο και οι διαφημίσεις.

    Καιρός ήταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το Φως Ιλαρόν γιορτάζει και χαρίζει στους καλού στου φίλους της πλοκόσφαιρας βραβείο δύο πλάκες χρυσού για την καλή και άριστη επικοινωνία.
    http://xrisifolia.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.ΩΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΒΡΩ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ένα φεγγάρι λησμονιάς
    Χαρούμενο αλήτης
    Να διώχνει πάντα μακρια
    Τα σύννεφα της λύπης…

    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή